Filtry pevných částic DPF

Připravili jsme pro vás souhrn zdrojů a informací o filtrech pevných částic, jejich funkci a legislativě. Věříme, že vám náš ucelený přehled pomůže při rozhodnutí, že renovace filtru pevných částic metodou u naší společnosti je ideálním řešením, které se vyplatí.

Česká televize - Reportéři ČT

Máte ve svém okolí někoho s astmatem? Podívejte se na reportáž, jak odstraňování filtrů pevných částic ničí životní prostředí i zdraví konkrétních lidí. Další potvrzení toho, že je renovace DPF správným řešením.

ELIT CZ s.r.o. - autodíly

Společnost Elit CZ patří v České republice mezi největší společnosti v oblasti autoopravárenství a prodeje náhradních dílů. Na jejich webu je možné přečíst zajímavý a obsáhlý článek na téma filtrů pevných částic, ze kterého ve zkratce plyne:

• Moderní vozidla produkují tak malé částice sazí, které již člověk není schopen zachytit v plicích nebo vykašlat. Provoz s odmontovaným DPF může být pro malé děti naprosto fatální a být příčinou vzniku rakoviny.
  • Již i u nás jsou v přípravě legislativní opatření, která budou přikazovat stanicím technické kontroly, aby byly vybaveny moderními kouřoměry.
  • Levné filtry pevných částic neznačkových výrobců mají omezenou kapacitu a sníženou životnost, navíc hrozí riziko, že nesplní limity stejně, jako originální díl.
  • Výplach DPF filtru tlakem vody znamená vysoké riziko pro katalyzátor i DPF filtr
  • Protisměrné vyfoukávání kanálků při vysoké teplotě horkou tryskou je jedinou účinnou metodou čištění. (naše metoda HeatAir)
  • Chemické vyčištění speciálními žíravými přípravky s následným výplachem je extrémně nebezpečné. Jde o žíravinu, kterou je nutné ekologicky zlikvidovat, včetně následného proplachu horkou vodou. Filtr je následně nutné vysušit. V žádném případě není doporučeno spouštět nucenou regeneraci ani vozidlo startovat!
  • U DPF filtrů spojených s oxidačním katalyzátorem nikdy nesmíte používat chemii, protože hrozí poškození oxidační vrstvy jádra katalyzátoru a tím jeho zničení.

Kompletní článek najdete na stránkách společnosti ELIT.

Jak se objednat
Renovaci DPF je možné provést v naší kladenské centrále nebo u smluvních partnerů z řad autorizovaných i neautorizovaných autoservisů. Vyberte si:

Mapa servisních míst